Sófár

2009 egy olyan év volt 10 szászrégeni fiatal életében, mely meghatátozta az életük további lefolyását teljes mértékben. Ez volt az az év, mikor a Sófár keresztyén együttes megalakult olyan ifjakból, akik már kinőttek a gyerekkórusból de továbbra is az Úrat szerették volna dicsérni a zene által.

A zenének hatalma, ereje van, ugyanúgy mint az imádkozásnak. Miért is kellett ezt megemlíteni? Azért, hogy megértsük miért is lett az együttes neve „Sófár”? Ez egy ősrégi zsidó hangszer, melynek biblikus fontossága meg funkciója megragadott bennünket, hisz a sófár hangja megnyitja az eget, hogy imáink könnyebben az Úrhoz jussanak.

A csapat már elég régóta együtt van, ami azt jelenti, hogy az úgynevezett munkatársság mellett nagyon jó barátok is vagyunk. Bár az évek során az együttesben változások is történtek, a lelkesedés megmaradt, és egyelőre az Úr megsegített abban, hogy továbbra is együtt folytathassuk a szolgálatot. Ő majd eldönti, hogy meddig és hogyan tovább, mi pedig élvezzük a reánk bízott feladatot és próbáljuk a legjobbat kihozni belőle.